Jakub Chara (KUBA)


Jakub "Kuba" Chara neix el 14 de juny de 1995 a Tarnobrzerg (Polska). Després d’haver superat una leucèmia als dos anys, la seva família es trasllada a Catalunya i fixen la seva primera residència al poble gironí de Cornellà del Terri, on passa els primers anys de la seva infantesa.

Ben aviat es fa palesa la seva vocació per l’esport i juga amb els equips de bàsquet de Cornellà i, més tard, a l’equip del Banyoles, on la família s’hi trasllada a viure. La destacada personalitat i dedicació esportiva el fa ingressar al Club Natació Banyoles, ciutat reconeguda mundialment com a subseu olímpica durant els jocs del 92. Des d’aleshores Banyoles es converteix en ciutat esportiva. Kuba no desaprofita aquesta ocasió que la vida li ha ofert.

Kuba s’interessa primerament per la modalitat de duatló i, més tard, per la de triatló, a més d’altres disciplines, però és amb les duatlons i triatlons on Kuba se sent realitzat plenament. A partir dels 17 anys participa com a membre del Club a les competicions territorials de duatló i triatló. Cada dia és més autoexigent obtenint resultats molt rellevants. En aquest temps de recerca de superació, Kuba es treu el diploma de socorrista. A més fa recorreguts de llarga distància amb bicicleta, fent rutes pel Pla de l’Estany, a més de pujar al cim de la muntanya de Rocacorba en moltes ocasions.

Mor després de patir un greu accident cursant una ruta de llarg quilometratge el dia 17 d’abril de 2016, a l’edat de 20 anys. Kuba ens deixa un ampli llegat per a les futures generacions de joves esportistes.

"Sueña, lucha por lo que quieras y amas, no pierdas mas el tiempo porque nunca sabes cuando se puede acabar o marchar. Así que empieza ahora , actúa , da lo mejor de ti, vas a sufrir.. Pero nunca jamas te rindas por algo que si sabes que vale la pena"

veure el vídeo


veure el vídeo


...


  • 1. su pasión por la vida
  • 2. su alegría
  • 3. su pasión por la gente
  • 4. el echo de que vivia la vida de la manera
    que debe ser vivida